Despre ce scriem pe acest blog

12 decembrie 2011

Miere naturala de la malul Marii Negre

 Mierea (din latina melem; în greaca μελιττα înseamna "albina") este un produs apicol obtinut prin transformarea si prelucrarea nectarului de catre albine si depozitat in celulele fagurilor pentru a constitui hrana populatiei din stup. 







In anotimpurile calde, in special primavara, albinele ies din stup in cautarea nectarului. Ele aduna polenul din florile plantelor, pe care il transporta in stup. O alta serie de albine transforma polenul in miere si il depoziteaza in fagurii din stup. Daca primavera este calduroasa si lunga, fara ploi multe si vant, albinele vor putea culege mai mult polen.


Informatii despre miere:

  1. Pentru a produce un kilogram de miere, o albina trebuie sa execute 60000 zboruri.
  2. Parfumul mierii este identic cu parfumul florilor din care provine
  3. Albinele din intreaga lume au culori diferite, de la negre sau gri, pana la galben deschis, rosii, verzi metalizate sau albastre
  4. Cea mai mare diversitate de specii de albine o gasim in regiunile calde, America de Sud si Mexic.
  5. Matca este cea mai longevivă dintre membrii familiei de albine putand trai până la 8 ani, este activa pe toată perioada vietii putand depune 1500-2500 de oua în 24 de ore
  6. Un kilogram de miere este echivalent sub raport caloric cu 1,680 kg carne de vaca, cu 50 de oua, cu 5,675 l lapte si cu aproximativ 40 de portocale.
  7. Principalele elemente minerale din miere sunt: sodiu,potasiu, fosfor, magneziu, cupru, aluminiu, mangan, fier, clor, sulf, siliciu, cât și unele microelemente: beriliu, galiu, vanadiu,zirconiu, titan, nichel, staniu, plumb, argint.
  8. Mierea contine si vitamine, printre care si : Vitamina B1 , Vitamina B2 ,  Vitamina C , acid folic, Provitaminele A, Vitamina K
  9. Trantorii au un singur rol in stup, ei sunt partenerii reginei  
  10. Cele mai multe albine sunt polilectice adică strâng polen dintr-o largă varietate de flori. Unele albine colectează polenul de la flori care aparțin numai anumitor familii, altele de la flori de anumite culori. Cele oligolectice adună polenul numai de la câteva tipuri de flori înrudite.
  11. Apilarnilul
  12. este un produs apicol natural obținut din stup. Are proprietăți biotrofice, energizante, vitalizante, tonifiante și psihotonice, ajută la refacerea sistemului imunitar.
  13. Punctul de topire al cerii pure este de 64 
  14. Cauzele principale de deces pentru o albina lucratoare este epuizarea.Astfel, muschii si aripile lor suporta doar un anumit timp de zbor, in general 800 km
  15. Multe religii ale lumii considera mierea ca fiind hrana zeilor
    1. O colonie de albine are un miros specific doar ei, astfel ca albinele care stau de paza la intrarea in stup isi pot recunoaste cu usurinta vecinele si mai ales pe cele ce nu vin chiar cu intentii bune...
  16. Mierea nu ingrasa, din contra, ea scade nivelul colesterolului.

2 comentarii:

  1. buna ziua. as dori sa intreb daca vindeti miere si daca da cat costa un borcan va rog? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Anonim, ma bucur ca ai ajuns pe blogul nostru.

    Ne-am gandit ca de Craciun sa poti face cadou prietenilor un borcan cu miere gustoasa, asa ca poti alege un borcan mai mic de 500g cu 10 (cea de salcam sau floarea soarelui) sau 9 RON (miere poliflora). Pentru mai multa miere delicioasa (1kg) cea de salcam sau floarea soarelui este 20 RON iar cea poliflora 18 RON.

    Borcanasele vor veni decorate cu o fundita rosie si o felicitare haioasa in care poti scrie o dedicatie de craciun prietenilor tai!

    Iti urez o zi buna si te mai asteptam pe blogul nostru!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare